Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.Continuarea navigarii pe site implica acceptarea politicii de utilizare a cookie-urilor.

NOUTĂŢI

arr3Asigurarea obligatorie a locuintei // Ce este PAD? PAD – Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale –... arr3Asigurarea facultativa a locuintei Potrivit legii 260/2008, polita de asigurare facultativa a locuintei nu poate fi... arr3Aquarion aparat de ionizare si filtrare a apei Expertii in sanatate au identificat in prezent 5 pasi pentru repunerea in forma a... arr3Bio Harmonex 4 - Aparat de biorezonanţă BioHarmonex® este un dispozitiv ce funcţionează pe principiile biofizicii, mai precis ale...

CONTACT

tel: 0787418783, 0726079802
cumparazi@yahoo.com

RECOMANDARI

  Telekom.ro somproduct.ro   somproduct.ro pentruanimale.ro evomag.ro

nichiduta.ro

evomag.ro

apiland.ro

epiesa.ro


Introducere » izolatii ferestre SWS

izolatii ferestre SWS

În ce constă SWS?

Este un sistem de montare şi etanşare a ferestrei în cadrul căruia sunt incluse: spuma poliuretanică, benzile de izolare împotriva vaporilor, benzile expandabile, masticurile de etanşare.

 

Punctul de contact între fereastră şi peretele este un loc care este în mod special supus riscului pierderilor de căldură şi de depunere a condensului, de aceea este foarte important să se amplaseze şi să se etanşeze adecvat elementele de îmbinare ale ferestrelor cu peretele..

 

Soudal Window System permite montarea la cald (stratificată) a ramelor de ferestre – ceea ce înseamnă o etanşare eficientă şi trainică a tocurilor ferestrelor, în conformitate cu regula generală: „Mai bine izolat la interior decât la exterior”. Aceasta este singura metodă care protejează spuma poliuretanică împotriva pătrunderii umidităţii. Numai un strat uscat de spumă poliuretanică are proprietăţile adecvate de izolare.

 

În cazul unei etanşări greşite a ferestrelor, se pot observa pierderile de căldură (fotografia de mai jos este executată cu o cameră cu vizualizare termică care indică punţile termice):

 

Punctul de intrare în contact al ferestrei cu peretele este un loc care este în mod special supus riscului pierderilor de căldură şi de depunere a condensului, de aceea este foarte important să se amplaseze adecvat şi să se etanşeze locurile de îmbinare a ramelor de ferestre cu peretele.

 

Montarea caldă (montarea în straturi) se bazează pe utilizarea a trei straturi cu proprietăţi foarte clar definite. Numai un strat de izolare uscat va permite o protecţie îndelungată împotriva îngheţului şi a mucegaiului.

 

Etanşarea interioară (cu bandă de izolaţie împotriva vaporilor) constituie „scutul de protecţie” pentru stratul de izolare termică, împiedicând pătrunderea vaporilor de apă şi a umidităţii din partea interioară a clădirii.

 

Stratul interior (spuma poliuretanică de montaj) are rolul de izolator termic şi acustic.

 

Etanşarea exterioară (banda de trecere a vaporilor) asigură sistemul împotriva pătrunderi umidităţii din exterior, totodată permiţând evacuarea umidităţii din interiorul profilelor către exterior.

 

Folosind sistemul de montare la cald vă asiguraţi nu numai confortul termic adecvat ci şi împiedicaţi eventuala umezire a materialelor izolante şi de construcţie – consecinţă a cărui fapt poate apărea mucegaiul în locul de îmbinare a ferestrei cu peretele, existând de asemenea posibilitatea ca pereţii să îngheţe în timpul iernii.

MAI BINE IZOLAT LA INTERIOR DECÂT LA EXTERIOR

În conformitate cu cunoştinţele şi metodele de construcţie actuale (fizica construcţiilor) o etanşare corectă a ferestrelor trebuie să fie executată în conformitate cu regula „mai bine izolat la interior decât la exterior”. Îndeplinirea acestei condiţii necesită crearea a trei zone care vor colabora pentru a obţine efectul de sinergie:
  • Izolarea termică şi acustică
  • Etanşarea interioară
  • Etanşarea exterioară
Etanşările care până în prezent au fost ignorate de către executanţi au o influenţă decisivă asupra calităţii întregii îmbinări fereastră-perete, deoarece structura umedă şi îngheţată a stratului termoizolant creează o punte termică care duce la pierderi importante de căldură în clădire.

1. ETANŞAREA INTERIOARĂ

Etanşarea interioară împiedică trecerea aburilor de apă şi a umidităţii din interiorul clădirii în straturile de izolaţie termică. Bariera de protecţie împotriva aburului trebuie să fie etanşă, ceea ce se poate obţine folosind unul dintre următoarele produse.

SWS FOLIENBAND INSIDE - este o bandă auto-adezivă elastică, acoperită cu un strat special care permite aplicarea tencuielii. Aderă foarte bine pe orice fel de suprafeţe de construcţie, inclusiv şi în cazul materialelor sintetice. Produsul este disponibil în mai multe dimensiuni, atât cu strat de butil pe toată lăţimea cât şi sub forma unei benzi de lipire de doi centimetri.

Silirub 2 / Silirub COLOR - produs de etanşare elastic pe bază de silicon cu solidificare neutră, cu o aderenţă excelentă pe orice tip de suprafeţe de construcţie şi cu o coloristică variată – inclusiv în paleta RAL.

2. IZOLAŢIA TERMICĂ ŞI ACUSTICĂ

Orificiile dintre tocul ferestrei şi perete trebuie să fie umplute cu un material izolant elastic, care va compensa mişcările tocului rezultate ca urmare a schimbărilor de temperatură sau de umiditate a mediului. Cele mai bune efecte de umplere se obţin prin utilizarea spumelor poliuretanice de bună calitate SOUDAFOAM - acestea se caracterizează printr-o structură celulară regulată, o absorbţie redusă de apă, un coeficient de conductibilitate termică redus şi un timp scurt de prelucrare. În funcţie de locul de utilizare şi construcţia ferestrelor, executantul poate utiliza o spumă cu formulă standard SOUDAFOAM GUN, una economică şi eficientă SOUDAFOAM MAXI (până la 65 de litri cu spumare liberă), o spumă specializată SOUDAFOAM LOW EXPANSION cu expandare redusă şi o izolare acustică excelentă (Rstw 58dB) sau spuma SOUDAFOAM OKNA I DRZWI (SOUDAFOAM FERESTRE ŞI UŞI) cu o expandare redusă – recomandată pentru izolările profilurilor PVC cu mai multe camere. Spumele prezentate sunt disponibile în cutii de 750 ml, atât cu filet tradiţional, cât şi în varianta patentată de către compania Soudal – conexiunea baionetă de tip CLICK. Formula specială „de iarnă” permite utilizarea acestor produse şi la temperaturi reduse.

3. ETANŞAREA EXTERIOARĂ

Etanşarea exterioară funcţionează ca o membrană care permite trecerea numai într-o singură direcţie – astfel nu este posibil accesul apei de ploaie sau a altor precipitaţii din exterior către interiorul etanşării, totodată permiţându-se trecerea vaporilor de apă din interiorul profilelor în exterior.

SWS FOLIENBAND OUTSIDE - folia elastică auto-adezivă – pe o parte sau pe ambele părţi – cu un coeficient sporit de permisie a aburilor de apă, acoperită cu un material care permite aplicarea tencuieli, este o soluţie excelentă pentru etanşarea stratului de izolare în construcţiile fără element de punte. Stratul de butil garantează o aderenţă excelentă la orice tip de suprafeţe de construcţie.

SOUDABAND ACRYL - banda expandabilă impregnată cu o soluţie de dispersie de acril se caracterizează printr-o rezistenţă îndelungată şi excelentă la cele mai extreme condiţii atmosferice. De asemenea, produsul este un foarte bun izolant acustic. Gama variată de dimensiuni permite utilizarea acestui produs în aproape orice fel de condiţii atmosferice. Din punct de vedere practic, produsul este cel mai des utilizat în cazul pereţilor cu element de punte.

 

 

Ordonează după 
Producător  

PRET 19,62 RON 

PRET 19,03 RON 

PRET 16,98 RON

 

PRET 24,20 RON 

PRET 21,26 RON


NWFlZWE3